Në dispozicion 24 orë në ditë, 7 ditë në javë

Bawso në Muzeun e Slate Llanberis

Në zemër të Llanberis, shtrihet Muzeu Slate - një testament për trashëgiminë e pasur industriale të rajonit. Ndërsa gratë kalonin nëpër dyert e muzeut të gërryer, ato ishin aq të emocionuara për të parë vilat dhe menjëherë filluan të bënin pyetje për trashëgiminë e pasur dhe të bënin fotografi për të kujtuar këtë rast të rrallë.  

Më vonë gratë u udhëzuan në një dhomë ku shikuan një demonstrim informues të ndarjes së pllakave, dhoma pati jehonë me tingujt e zhurmës, pasi ekspozitat shfaqnin procesin e mundimshëm të nxjerrjes së ardëzave që dikur dominonte zonën. Por ajo që me të vërtetë e dalloi këtë përvojë nga zonat e tjera që ata vizituan, ishte se si puna u krye me dorë me duar të zhveshura. Një pjesëmarrëse ishte kaq emocionuese dhe tregoi se si babai i saj punonte në të njëjtën mënyrë, duke i dhënë formë tullave të ndërtimit.  

Por nuk ishin vetëm aspektet e minierave që kapën imagjinatën e grave për mënyrën se si bëhej minierat, por edhe ndarja e historive të tyre të qëndrueshmërisë, solidaritetit dhe shpirtit të pathyeshëm të të qenit pjesë e komunitetit Bawso.  

Kujtimet u ndezën dhe u ndanë gjatë kësaj vizite, emocionet morën pjesën më të mirë të vizitës dhe një nxitje për t'i 'treguar të gjitha'. Mjedisi dhe objektet ofruan një arratisje të mirë terapeutike nga jeta e ngarkuar e grave në Wrexham. Idetë rrodhën lirshëm në dhomë dhe ne mezi presim të lexojmë më shumë histori nga gratë rreth vizitës dhe historive të tyre personale.  

Gratë i mbeten mirënjohëse Fondit Kombëtar të Trashëgimisë së Lotarisë për grantin që u mundësoi atyre të shohin më shumë nga trashëgimia e Uellsit dhe peizazhin e bukur të Uellsit të Veriut. 

Kujtime të qëndrueshme në foto

Një përdorues i shërbimit ishte kaq emocionues, ajo tha se stolat i jepnin kujtimet e babait të saj, i cili përdorte mjete të ngjashme për të formuar tullat e ndërtimit.  

Fotoja ishte një pllakë në formë zemre që iu dha grave Bawso për të mbajtur kujtime të mira nga Muzeu i Slate, i vlerësuar nga të gjitha gratë që vizituan muzeun.  

Kjo foto është nga një nga punëtoritë e Llanberis që i kujtoi një prej përdoruesve të shërbimit jetën e kthyer në vendin e saj, ku ajo tha se ata ende përdorin ato lloj gotash dhe kazanësh.  

Ndani: